Wie zit er achter dit hele verhaal?

Mijn naam is Ellen, mama van Mika en Sam, plusmama van Axel en Margaux. Mika is 13 en heeft autisme en DCD.

Hij is mijn drijfveer om dit project op te starten. 

Ik heb mijn eigen bedrijf, Move Work, binnen marketing, social media, HR en office management. We wonen met het gezin in het mooie groene Wachtebeke.

Ik ben zelf jaren basketbalspeelster geweest hier in België. Na mijn sportieve carrière van meer dan 20 jaar ben ik terug op de schoolbanken beland. Ik studeerde in 2020-2021 het postgraduaat “Autisme” op de  Arteveldehogeschool in Gent.

Mijn eindwerk ging over “basketbal & autisme”. Ik heb vaak het gevoel dat kinderen met autisme uit de boot vallen omdat ze “moeilijker” te begeleiden zijn en vaak ook verkeerd begrepen worden.

Mika startte zelf als zesjarige in het reguliere basketbal. Al snel voelden we dat het moeilijk was om zonder extra begeleiding verder te bouwen. Hij werd ervaren als ‘afwezig’ en vertoonde soms ‘ander, niet passend’ gedrag. Mensen die niet weten wat autisme juist is, konden hem dan ook niet inschatten. Als mama aan de zijlijn was dit heel moeilijk om te zien. Vandaar mijn missie om deze kinderen toch aan boord te houden en zich binnen hun comfortzone te laten groeien en sporten.

Mijn doel is om mensen op te leiden in het sportgebeuren om hen (kinderen en volwassen met autisme) te begrijpen, te begeleiden en te doen groeien in wat ze goed kunnen en vooral in wat ze graag doen.

Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn, welk niveau het ook moge zijn!

Diploma's

Postgraduaat Autisme

De opleiding is gebaseerd op de Autisme Centraal Methodiek. We werden met 20 cursisten een heel academiejaar ondergedompeld in deze interessante materie. We gingen aan de slag met de theorie maar werden ook betrokken in echte praktijkcases en leerden ook eigen cases uitwerken onder kundige begeleiding.

Het werd een pittig jaar, midden in covid, met heel veel online lessen en activiteiten!

Via deze link kunt u alle informatie terugvinden en misschien zelf inschrijven voor de opleiding!

Schermafbeelding 2022-05-25 om 14.36 1 (Traced)

Leren leven, Leren overleven, Leren over het leven.